Har du opdaget, at det  er muligt for dig at anbefale virksomheder og få dine kunder til at anbefale din egen virksomhed på Facebook?

Måske har du opdaget det, når du har “liked” en side og der med det samme er kommet en boks frem, som giver mulighed for at anbefale virksomheden eller du har lagt mærke til, at der er kommet anbefalinger i højresiden af din egen eller andre virksomheders sider.

Og måske har du undret dig over, at det ikke er alle virksomhedssider, det er muligt at anbefale og at du ikke altid kan anbefale en side eller se din egen sides anbefalinger.

En lille smule forvirrende? Ja! Men der er ikke så kompliceret alligevel. Der er to ting, du skal være opmærksom på og det er “places” og at Facebook ser meget forskelligt på, om du bruger Facebook med din personlige profil eller på vegne af din virksomhed.

For at få anbefalelses-funktionen til at virke, er det første du skal sørge for, at din side skal være på Places. Og det er ikke nok, hvis du kan skrive adressen ind i de “grundlæggende” oplysninger. Nogen gange vil du have både en virksomhedsside og en places for din virksomhed uden at vide det. Så skal du have gjort krav på Places siden. Det gør du ude til venstre, hvor der nederst er to muligheder: “Er det din forretning?” eller “Kender du ejeren?”

Hvorfor skal der være den lille sløjfe, der udelukkende skaber forvirring? Det skyldes efter alt sandsynlighed, at anbefalings-funktionen er udviklet, da Facebook troede, de skulle konkurrere med Foursquare og geotracking delen derfor var vigtig.

Dernæst skal du være opmærksom på, at du kun kan give og se anbefalinger, når du agerer på Facebook med din personlige profil. Så snart du bruger din virksomheds profil forsvinder muligheden for at give anbefalinger og du kan heller ikke længere se anbefalingerne på din egen eller andres sider.

Og det er selvfølgeligt irriterende. Specielt hvis man er en virksomhed, der bevæger sig på b-t-b markedet.

Men som alt andet på Facebook: det behøver ikke at være logisk og det eneste du kan gøre er at slå koldt vand i blodet. Det skal nok blive ændret på et tidspunkt og så er alt godt igen.

 

Dorthe er her (og der og allevegne):

Mobil: 51 362 962

 

LinkedIn: Dorthe Stricker

Twitter: @dorthestricker

Facebook:  Dorthe Stricker

Pinterest: http://pinterest.com/newmediamob/

Skype: dorthe.stricker

 

 

 

 

Vi vil så gerne hjælpe!

Dig med at komme godt i gang med at bruge de sociale medier i din virksomheds markedsføring.

I vores nyhedsbreve giver vi dig derfor gode råd og tips om at arbejde med content- og sociale medier.

Og så giver vi dig rabatter og tilbud.

 

Tak! Nu er du næsten skrevet op til vores nyhedsbrev. Der kommer lige en mail, du skal bekræfte.