Så kom det – øjeblikket vi alle har frygtet: Facebook laver så meget om på designet af virksomhedssiderne på Facebook, at vi skal til at tænke helt nye tanker.

Og denne gang har jeg fra pålidelig kilde, at der ikke er nogen vej tilbage: ændringen vil automatisk blive gennemført på ALLE virksomhedssider i løbet af d. 30.3.

New Media Mob arbejder hårdt på at finde den nye formel, og det vil I kunne se på vores Facebookside, der de næste par dage vil blive ændret hele tiden. Det samme vil det her blogindlæg, så du kan ikke regne med at komme tilbage og læse præcist det samme igen.

Men først en lille gennemgang af de store ændringer.

Nr. 1: Goodbye Facebook velkomstsider
Facebook tab apps. forsvinder ikke, men de kan ikke mere gøres til det første folk møder på siden, derfor kan man ikke mere tale om dem som velkomstsider.

Vi er i gang med at finde afløseren, så I stadig kan tage pænt imod Jeres “gæster”, men mere om det senere.

Nr. 2: Cover
Det store Cover-billede fra de personlige profiler følger med.

Jubii jahay tænker alle de små marketingshoveder: der er så meget plads, det kan vi bruge i stedet for velkomstsiden. Men nej..surt show…øv bøv….det vil Far Facebook ikke tillade!

Her er de 4 ting, som ikke må være at finde i coveret:

A. Pris eller købsinformation, såsom “40% rabat eller “Download det på vores hjemmeside”.
B. Kontaktinformationer
C. Pile eller opfordringer til at “like” eller “dele”.
D. Calls to action, såsom: “få det nu” eller “fortæl dine venner”.

Alt den dejlige plads kan kun bruges til at pynte med. Og det er jo også fint. Nu skal vi bare lige finde ud af hvordan.

3. Farvel trælse menu i venstreside
Det gode ved menuen i venstre side var, at man kunne have så mange punkter, som man ønskede og de første – 6-7 – kunne ses. Der var bare ikke rigtig nogen, der så den.

Nu bliver menuen igen flyttet til toppen. Det er ikke en sædvanlig menu, men en serie af ret store klikbare thumbnails. De første 4½ er synlige, de næste kommer frem, når du trykker på pilen.

Det er her, man vil kunne finde Jeres tab apps. og det kan godt være, at velkomstsiden er død og borte, men tab apps. lever stadig i bedste velgående: det er f.eks. stadig ikke tilladt at køre konkurrencer på væggen.

4. Du kan selv bestemme den øverste post.
Har du et tilbud, en ekstra god historie, noget vigtigt at fortælle, kan du nu sætte en selvvalgt historie fast øverst i venstre side.

Den valgte historie bliver dog ikke stående for evigt, men kun for en uge ad gangen, så du skal selv ind og enopslå eller vælge en ny historie mindst én gang ugentligt.

5. Bedre kommunikation med dine kunder
Der bliver åbnet op for mere direkte kommunikation på flere fronter.

Hvis du ønsker det, kan du nu åbne op for, at dine potentielle kunder, kan sende dig en besked direkte fra din Facebook side. For de fleste af os vil det være en fordel, men hvis man er et meget stort brand eller en kendis, kan det naturligvis være rart, at kunne være lidt i fred. Og så slår man blot muligheden fra.

Og så har Facebook givet dig, som administrator af en virksomhedsside, adgang til at invitere dine personlige venner ind på siden.

Vi vil så gerne hjælpe!

Dig med at komme godt i gang med at bruge de sociale medier i din virksomheds markedsføring.

I vores nyhedsbreve giver vi dig derfor gode råd og tips om at arbejde med content- og sociale medier.

Og så giver vi dig rabatter og tilbud.

 

Tak! Nu er du næsten skrevet op til vores nyhedsbrev. Der kommer lige en mail, du skal bekræfte.