Projekt_knapGoogle vil gerne have et socialt netværk, og de vil gerne have et succesfuldt socialt netværk. For Google betyder det, at de gerne vil have mange profiler. Derfor kaster de Google+ profiler i nakken på folk. Hvis du har en Gmail, så har du også en tilhørende Google+ profil. Og det kan jo i og for sig være meget godt, men indimellem kan du godt have situationer, hvor det ikke lige passer dig, og hvor du pludseligt har flere Google+ profiler end du ønsker.

Ét eksempel kan være, at du har en forretning, og at den forretning har en Google+ virksomhedsside. Du vil også gerne have, at dine kunder kan kommunikere med dig, og du har derfor lavet en Gmail: forretningensnavn@gmail.com. Problemet er, at du nu pludseligt også har en privat profil, der har forretningens navn og har fået sin egen Google+ profil. Og så står du i suppedasen: dine kunder kan ikke finde ud af, hvilken side, der er den rigtige.

No worry! Du kan godt fjerne den automatisk genererede Google+ profil. Muligheden er godt gemt, og teksterne du bliver udsat for, lyder som om, du er i gang med noget farligt. Vi hos New Media Mob har dog udført tricket et par gange (vi bliver selv lidt nervøse og får en let koldsved på panden hver gang) men hidtil ER det altså gået godt:  7 9 13 og bank under bordet)

Her er metoden:

1. Gå ind på den Google+ profil, som du ønsker at fjerne.

2. Før curseren over profilbilledet i øverste højre hjørne. Tryk på profilbilledet, og der kommer en drop-down.

3. Tryk på “Konto”

FjernGoogle+profil01

 

4. Tryk på “Dataværktøjer” i menulinjen øverst.

FjernGoogle+profil02

 

5. Til venstre ved “Kontoadministration” skal du trykke på link: “Slet Google+ profil og -funktioner.

FjernGoogle+profil03

 

6. Du kommer ind på den her side, som du kan læse igennem. Den er skrevet noget knudret, men de gør bare rede for, hvad det betyder, at du lukker din Google+ profil. Men vi er enige: det ser alt sammen meget “farligt” ud. Det er det ikke!

FjernGoogle+profil04

 

7. Sæt flueben i den nederste rubrik. Når du har sat fluebenet, vil du kunne trykke “Fjern udvalgte tjenester”. (og bemærk, at det nu ikke længere hedder din Google+ konto, men din Google-profil. Vi ved ikke hvorfor, det er sikkert bare dårligt oversættelsesarbejde).

FjernGoogle+profil05

 

8. Du har nu lukket den uønskede Google+ profil. Du har stadig adgang til din Gmail og til de services, den styrer.

Som sagt, når vi har gjort det, så har det virket. Vi har stadig de Gmail’s som vi ønsker, men ikke de tilknyttede Google+ profiler. Men vi tør altså ikke garantere noget. Det er som med livet: det er kun Skat og døden, man kan være sikker på. De sociale platforme laver om konstant, og pludseligt kan der være rettet på et eller andet, som gør, at den her metode ikke længere virker efter hensigten.

Og så skal du lige være opmærksom på, at denne vejledning ikke gælder for de dubletter af Google+ virksomhedssider, som du måske har. Det her gælder kun de ekstra personlige profiler, som er blevet genereret på baggrund af oprettelsen af Gmail’s.

Vi vil så gerne hjælpe!

Dig med at komme godt i gang med at bruge de sociale medier i din virksomheds markedsføring.

I vores nyhedsbreve giver vi dig derfor gode råd og tips om at arbejde med content- og sociale medier.

Og så giver vi dig rabatter og tilbud.

 

Tak! Nu er du næsten skrevet op til vores nyhedsbrev. Der kommer lige en mail, du skal bekræfte.