TwitterDet essentielle for at få det optimale udbytte med Twitter er, at man får opbygget et godt netværk.

Grundlæggende kan man ikke tvinge folk til at blive sine followers, man kan kun selv blive follower af andre. Heldigvis er det sådan, at rigtig mange automatisk gengælder ens followership og starter på at followe én selv.

Hvis man ønsker at opbygge en følgeskare, der er meget kvalitativ, kan processen godt være lang og arbejdskrævende, da man vil skulle tjekke alle de mulige twitter-konti ud og evt. også lige runde Deres blogs og hjemmesider.

På den anden side, så er det ikke farligt at komme til at invitere en problematisk twitter-konto. Det er nemt og simpelt at fjerne vedkommende igen. Tryk “unfollow” og du er fri.

Hvordan opbygger man sit netværk?

Who to follow: På din twitter-konto er der en funktionalitet, der hedder “who to follow”. Brug den til at komme i gang. I første omgang vil forslagene være brede og f.eks. hurtigt foreslå “Barrack Obama”, men efterhånden, som du selv opbygger en mere og mere kvalificeret følgerskare vil forslagene også blive mere og mere målrettede.

Guruer/inspiratorer: Man lægger sit hoved i blød og laver en liste over, hvilke personer, man synes, gør det fremragende indenfor det felt, der interesserer én. Derefter er kunsten at finde deres twitternavne. Den nemmeste vej er, at finde deres hjemmeside og tilmelde sig deres twitterkonto derfra. Man kan også søge inde fra Twitter’s: ”Find People”-funktionalitet.

Emner: En anden mere tidskrævende og mindre personlig metode er, at bruge ”Find People”-funktionaliteten til at søge efter et emne: eksempelvis leadership og tjekke de twitter-konti ud, der dukker op ved søgningen.

Gå på rov: Du har fundet en rigtig interessant person, som du synes giver dig svar på mange spørgsmål og passer ind i den måde du tænker på. I den situation skal du ikke blot followe den interessante person. Gå ind og kig på hvem han/hun follower og gå på rov og follow dem du synes er interessante.

Når man først har opbygget et basis netværk går udvidelsen ganske naturligt. Man vil gennem sine kontakter og ved kigge på Deres tilbudte links efterhånden opdage flere og flere twitter-konti og hjemmesider, det er værd at følge.

Dorthe er her (og der og allevegne):

Mobil: 51 362 962

LinkedIn: Dorthe Stricker

Twitter: @dorthestricker

Facebook:  Dorthe Stricker

Blog: XPlain & Simple

Skype: dorthe.stricker

 

Vi vil så gerne hjælpe!

Dig med at komme godt i gang med at bruge de sociale medier i din virksomheds markedsføring.

I vores nyhedsbreve giver vi dig derfor gode råd og tips om at arbejde med content- og sociale medier.

Og så giver vi dig rabatter og tilbud.

 

Tak! Nu er du næsten skrevet op til vores nyhedsbrev. Der kommer lige en mail, du skal bekræfte.