(English version at the buttom of page)
Pyha sommeren 2014 er super skøn. Solen bager fra en skyfri himmel og der bliver sat varmerekorder. Det må man ikke klage over, men indimellem, så skal der jo arbejdes lidt.
Og når man nu arbejder i sommerheden, så har man jo brug for noget opkvikkende; kaffe plejer at gøre tricket, men ærligt talt det er lige lidt for varmt. Iskaffe holder temperaturen nede, men ærligt talt, der er jo også noget der hedder bikiniform;)
Vi hos New Media Mob har derfor inspireret af Pinterest og andre dejlige steder udviklet vores egne lækre lille version af….granita….. isbanaffe.
Den her lille serie opskrifter får os gennem sommervarmen. Det eneste I har brug for er en lille fryser, en blender, kaffe og bananer.
New Media Mob – isbanaffe m.m.:
Forberedelse:
Skær meget modne bananer i skiver og frys dem ned.
Frys kafferester ned med 1 tsk. mørk sirup pr. 2 dl. kaffe.
Trin 1 – granita
Når isen er næsten frosset, tag en gaffel og del den i is krystaller = granita.
Server i cocktailglas, hvis du ønsker at slæbe lidt poolstemning ind på kontoret.
Trin 2 – banaffe is
Tag en god portion granita i bunden af blender.
Tilsæt frosne bananer.
Blend = lækker smovsi kølende frosen banffe is.
Bemærk: den skal spises med det samme, det er vores erfaring, at den bliver “sand”-agtig, hvis man fryser den.
Trin 3 – isbanaffe:
Tilsæt lidt ekstra kold kaffe og skummetmælk (eller let- eller sød- eller soya- eller mandel, hvad der nu passer til dig).
Blend = smækker lækker blød cremet iskaffe med et hint af banan.
Da vi har tænkt os at smække opskriften på Pinterest, så kommer den her i en engelsk udgave.
We are sure that it’s not only i Denmark that we have to work through a heatwawe. We are coping with this little recipe. Enjoy!
New Media Mob -Banoffe
Preparation:
Slice ripe bananas and freeze them.
Freeze coffee with 1,5 tsp dark sirup pr. 1. cup of coffee.
Step 1 – coffeegranita:
When coffee almost frozen rock hard mess it up with a fork = coffeegranita.
Eat in coctailglasses of you want the poolside feel of summer holiday.
Step 2 – banoffee ice cream:
Add a cup of the coffeegranita in a blender.
Add about half a frozen banana.
Blend until smooth= sumptuous cooling banoffee icecream.
Note: eat right away. We have tried to freeze, but it will turn into a sand like texture.
Step 3 – Iced banoffee:
Add more cold coffee and skimmed milk (or milk with more fat or almond milk or whatever you prefer).
Blend = delicious creamy ice coffee with a hint of banana.
Hope this will help to get you through the summer heat in your office.